Com, quan… però sobretot … Perquè? – Per Enric Jimenez

Conec a l’Enric des de Febrer del 2013. Curiosament el vaig veure en una presentació a Esade Creapolis on també van intervenir en Pablo Zubicaray (Friendly Apartments), Jordi Sans (Volumetric) i José Luis Echeverria (Monapart). No sé si els coneixeu, a ells i/o les seves empreses, són tots uns MEGA CRACKS, si no fos així mai esatríen a una presentació de ESADE.

La presentació em sembla recordar que anava sobre nous models de negoci inmobiliari, els altrs tres ja els coneixia, però el de l’Enric no.

I va ser el que mes em va sorprendre. Llavors,  jo encara no havia sentit parlar mai de “Personal Shopper Immobiliari” i a l’estat Espanyol no existia cap empresa que només es dediqués a això.

Des de llavors ha creat l’associació que ha presidit fins aquest any, a format a la gran majoria de professionals que si dediquen, a convertit la seva empresa en una franquícia internacional, us queda cap dubte de perquè l’Enric tenia que estar al nostre equip??

ENRIC JIMÉNEZ

El why es el mes important en la visió de l’empresa , es l’objectiu més profund  a la vegada del més visceral, el de mes sentiment…

Tots podem saber com ho farem, quan ho farem … però sabem el perquè?

En el cas de sumar-me al projecte de Francesc Quintana per liderar el Col·legi d’Apis de Barcelona, tinc clares les dues primeres preguntes…

Com? Doncs donant tot el que pugui a la candidatura, treballant amb esforç i sense demanar RES a canvi.

Quan? Doncs des de el primer minut que m’ho va demanar (crec el en canvi, però crec més en la persona) i fins que siguin les eleccions, guanyem o no.

Però tinc molt mes clar el Perquè?

Doncs perquè junts volem CANVIAR el sector immobiliari…

Es evident que la feina feta fins ara, es de gran valor, però de vegades hi ha moments en la maduració de negocis i  tal i com marca la corba d’adopció de qualsevol negoci, que si no volem ser un sector que desaparegui (Vídeo VHS, BETA… DVD’S , CD’s….) hem d’EVOLUCIONAR.

Des de la meva perspectiva i sumant amb el meu granet de sorra de diferenciació, que es el posicionament en la representació del COMPRADOR, (Personal Shopper Inmobiliario), crec que es el moment d’avançar en aquesta línia… línia que altres països ja fa anys que treballen, REPRESENTAR I NO INTERMEDIAR…. Experts en producte i experts en clients. Es fàcil, o representes o intermèdies… O ets del Barça o del Madrid (perdoneu per lo “típic” dels equips)… o per dir-ho mes fàcil… si t’has de separar de la parella… aniries al mateix advocat o aniríeu cada un al vostre perquè representi els vostres interessos?

Espero que si guanyem , podrem ajudar a que el sector es polaritzi, que hi hagi una sana bipolaritat en els representants de cada una de les figures que son antagòniques i que tenen interessos totalment oposats… COMPRADORS… I … VENEDORS

Coneixem el PASSAT… Respectem el Present… Creem el FUTUR ¡!!!

Comparte!

Comentarios Facebook

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *