De la física a l’e-commerce passant per l’immobiliària per Sergi Ripoll

Fa molts anys que amb el Sergi voltem pels mons immobiliaris. Em remunto al passat 2014 quant uns quants inquiets ens reuníem periòdicament per parlar del sector, de com ens anava, que fèiem per millorar, en definitiva COMPARTIR.

En aquell grup hi havíem immobiliaris molt dispars, el José Manuel Borjas d’Aincat, el Pere Turró de TurroBCN, el Jordi Mallafré, en aquella època a RE/MAX, ara a Keller Williams, la Mayca Luna de Lunallar, el Miguel Angel Romero de Fincas San Andrés, entre molts d’altres.

Qui ens havia de dir en aquell moment que aquelles trobades d’amics esdevindrien la llavor de la meva actual candidatura.

El Sergi té una formació curiosa per un immobiliari, que el fa un personatge indispensable en el sector, us deixo que us ho expliqui ell mateix.

SERGI RIPOLL

Diuen a casa meva que soc un cul inquiet i, potser, tenen raó. La veritat es que, encara que em queixo constantment de tenir massa feina, soc incapaç de quedar-me quiet, surto contínuament de la meva zona de confort buscant novetats i oportunitats.

 Físic de formació, després duns anys dinvestigació en neurofísica, vaig derivar la meva carrera cap a la direcció de projectes a diferent països, tant de telecomunicacions per empreses com Telefónica com dobra civil i construcció per altres com Bagursa, Aena, Isolux- Corsan i altres.

Amb larribada de l’última crisi vaig reorientar la meva carrera cap al sector immobiliari.

 Lany 2010 vam detectar una necessitat en el mercat immobiliari, existien una ingent quantitat de propietaris que desitjaven comercialitzar els seus actius immobiliaris i no trobàvem el camí adequat per fer-ho. Vam entendre que comercialitzar un immoble es un projecte i, per tant, es poden aplicar el processos que sapliquen a la direcció de projectes denginyeria.

Un projecte es planifica en 5 grans grups de processos:

  1. Inici
  2. Planificació
  3. Execució
  4. Seguiment i control
  5. Tancament

 

Segurament a molts agents immobiliaris els sonarà que el que fan en una compravenda es justament això, a grans trets:

  1. Preparar l’immoble, la documentació, etcètera per comercialitzar.
  2. Planificar les accions de màrqueting que es realitzaran.
  3. Executar el pla establert,
  4. Seguiment i control de les accions realitzades.
  5. Contractes de compravenda, notaries, etcètera per tancar l’operació.

El mateix es pot desenvolupar per tots els serveis que oferim a la nostre empresa: administració de patrimonis, assessoria jurídica, oficina tècnica, etcètera , per tant, es poden aplicar totes les tècniques i processos que durant molts anys s’han anat millorant en la direcció de projectes.

Vuit anys després tornem a veure una necessitat en el mercat que haurem d’emprendre més aviat que tard.

El comerç electrònic i el màrqueting digital son una realitat en molts sectors productius i, si bé, encara és una petita part del mercat immobiliari, esdevindrà una part important del mercat, ens agradi o no.

Encara recordo quan a l’any 1999 vaig començar a comprar llibres per internet, comprava a tres botigues online, al meu entorn em deien que estava “sonat” de fer transferències a tendes que no coneixia (una ubicada a Anglaterra, una altra a Espanya i la darrera a USA). Els llibres trigaven fins a 2 mesos en arribar-me, tothom hem deia que aquestes botigues mai triomfarien.

Sabeu com es diu aquella empresa americana…. Amazon!

Avui el comerç electrònic ja representa  una part important del mercat en sectors com els llibres, la electrònica de consum, la moda i altres. De fet, el país líder en comerç electrònic es el regne unit, on al voltant del 20% de TOTES les compres es realitzen online.

Segons statista.com, l’evolució del mercat electrònic a Espanya te un creixement sostingut i continuarà creixent en tots els sectors:

Potser sí que el nostre públic objectiu no es mil·lenial i, per tant, no es un “devorador” de contingut online, però podeu veure a la taula següent que l’anomenada generació X, que sí que forma part del nostre client potencial, és un consumidor de continguts electrònics,  i fins i tot, la generació baby boomer es consumidora del comerç electrònic. A més, l’any 2021 els més grans de la generació Y (consumidors habituals de continguts online) tindran 40 anys d’edat!!!

 

A principis del 2018 vaig tornar a la universitat, estic realitzant un màster en management de e-commerce i màrqueting digital, jo tinc clar que m’haig d’adaptar a l’evolució del mercat, i tu?

 

Comparte!

Comentarios Facebook

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *