MLS, una moda o una eina? Per Francesc Xavier Aso

En Francesc Xavier Aso és una persona discreta, es nota que es pensa dues vegades les coses abans de respondre, això el fa anar amb pas segur, i sobretot, per les persones que anem amb ell, ens fa que sigui molt confiable.

Hem coincidit en mols esdeveniments Immobiliaris, i sempre m’ha quedat clar que és persona implicada, com a Sots Delegat Territorial del COAPI o com a President de la MLS Via Xarxa.

Junts compartim visió, us deixo amb la seva reflexió sobre les MLS.

FRANCESC XAVIER ASO

Vaig conèixer la idea de MLS  a una formació amb el Senyor Moisés Ruiz, gran  especialista en formació immobiliària i actiu defensor dels avantatges de la gestió MLS  (http://mls.es/mls.html). Una filosofia de treball que posa a la pràctica el “compartir entre professionals”, una corrent que es va crear a EE.UU y que va començar a Espanya cap allà el 2002.

Al 2010 i en plena crisi, 4 agències del Vallès Oriental ens vam plantejar afegir-nos a un sistema de treball basat en les captacions d’oferta immobiliària amb exclusiva múltiple compartida que dona dret a qualsevol associat a col·laborar en la gestió de compravenda o lloguer de la propietat.

Al 2012 es va constituir formalment l’associació  immobiliària “viaxarxa” sota el lema: l’alternativa immobiliària intel·ligent.

(https://www.somgranollers.cat/noticia/36329/lassociacio-dimmobiliaris-via-xarxa-mls-del-valles-es-presenta-en-societat )

L’experiència va tenir una bona acceptació i va permetre mantenir la independència de cada empresa tot trobant els interessos comuns. Actualment en formen part 19 agències consolidant-se com un sistema rentable i com a plataforma de treball per abordar les necessitats del sector. Jo en formo part actualment ocupant el càrrec de President.

Per tal de fer viable la col·laboració va ser essencial tenir clares les regles del joc i articular les eines comunes tals com:

  • Unes regles internes entre el grup recolzant-se en un codi ètic
  • Òrgans de gestió compartits segons les necessitats
  • Funcionament basat en l’acord per compartir propietats en exclusiva i gestionant els immobles de manera conjunta.
  • Manteniment de les mateixes condicions i preus dels immobles independentment de l’empresa que ho treballi ( i això beneficia al consumidor )
  • Eines informàtiques compartides.
  • Accés a formació del sector a través de la plataforma.
  • Documents estandarditzats
  • Espais lúdics per fomentar les relacions

En definitiva, la MLS es basa en un sistema on tothom pot guanyar: el client o venedor multipliquen les seves possibilitats de venta o de trobar un immoble, pot ser una eina per captar exclusives, millora la qualitat d’atenció al client i posa en contacte a persones del sector amb interessos i necessitats comunes.

La meva experiència del foment del treball col·laboratiu i en xarxa al Vallès Oriental ha suposat una suma d’esforços en temps de crisi que ha estat rentable. Alhora, s’ha vertebrat com un sistema de treball i de creixement professional que ha deixat veure que sense col·laboració es perd un dels aspectes que també que fa créixer els negocis: el valor humà. M’afegeixo al lema del company que lidera aquesta nova junta: si vols anar lluny ves acompanyat!

Evidentment els temps van canviant i caldrà adaptar-se! El món immobiliari torna a estar de moda, la competència està augmentant i l’obertura d’immobiliàries també. Després d’una “bombolla immobiliària” caldrà veure si hem aprés. Serà la MLS una eina per seguir avançant? O ha estat una moda en temps de crisi? El que sí tinc clar és que en el camí he aprés i la xarxa m’ha permès conèixer persones amb les que puc treballar, compartir i guanyar diners!

Comparte!

Comentarios Facebook

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *