Parlant de compartir i de MLS des de l’any 1997 per Josep Maria Tello

Han estat moltes converses amb en Josep Maria Tello, sobre el paper de les franquícies, de la tecnologia, les diferencies entre Catalunya i Amèrica, moltes estones xerrant.

Sempre m’ha agradat la seva visió del negoci, i com explica el seu canvi de visió des que va creuar l’Atlàntic.

Potser és de les primeres persones que hem va parlar de les MLS, però us ho explica ell mateix.

Josep Maria Tello

Des de que vaig engegar un nou projecte empresarial en el sector immobiliari, tenia clar que, com qualsevol altre sector, era important estar pendent de les noves tendències de negoci, tant en el camp de la publicitat, el posicionament de marca, la gestió i atenció als clients, i la tecnologia, molt incipient aquell any 1995. Encara que fos a una ciutat mitjana com Vilanova i la Geltrú.

Avui en dia, sembla mentida que fos possible tancar operacions immobiliàries sense web, sense e-mails, sense mòbil, sense GPS, sense connexions telemàtiques amb les administracions, sense moltes eines que ara disposem. No era ni millor ni pitjor, era diferent, (utilitzant fax de paper tèrmic, routers analògics que desconnectaven la línia de veu, tenir d’esperar que el client agafes el telèfon fix, buscar adreces en mapes de paper), adaptant-nos al moment que ens tocava treballar, com ara, que ens adaptem a les innovacions.

Aquest va ser un dels principals motius per decidir plantejar el nou negoci de la mà d’una franquícia, saber que, a més de proporcionar una formació  i un assessorament en com gestionar un negoci en un sector que desconeixia, recursos relativament escassos en aquells moments, també em proporcionaria, tractant-se d’una marca nord-americana amb presència a tot el món, un accés còmode i directe a les noves tendències del sector immobiliari. El món de les franquícies és complex i controvertit, segurament per que no s’utilitza el terme amb prou rigor. Una franquícia ha d’aportar, entre moltes altres coses, coneixements, estil, ètica, sinergies, imatge, experiència, … no és solament compartir una marca, per això les bones marques franquiciadores són les que es preocupen per aquests conceptes, i els lliuren als seus membres.

Ja en el meu primer viatge professional als Estats Units, el 1997, vaig poder veure cap on anava el sector. Veritablement va ser un viatge al futur en molts aspectes. Per exemple, vaig tenir la sort de visitar a la seva oficina una agent immobiliària, per que en el ordinador (encara amb sistemes operatius de pantalla negra i lletres blanques, imatges), no tenia connexió a una cosa que li deia MLS. Evidentment va tenir d’explicar-me, enormement sorpresa de que nosaltres no en disposàvem. que era Multiple Listing Service. Com encara es sorprenen de molts dels hàbits del sector avui en dia els professionals immobiliaris americans que ens visiten. Aquesta experiència em va fer veure que ens calia, a tots els professionals de casa nostra, i el COAPI pot ajudar molt en aquest aspecte, procurar treballar en i que aquests viatges fossin a un futur cada cop menys llunyà. I m’alegra coincidir en aquesta visió amb la companyia a la que pertanyo, que va impulsar la creació de MLS España l’any 2000.

El concepte MLS no neix amb la tecnologia, ni molt menys. Les primeres associacions de professionals immobiliaris es formen a finals del segle XIX, (evidentment sense ordinadors ni internet), però ja treballen amb el pilars fonamentals, unió, cooperació i col·laboració entre els professionals. Això és el que els ha donat la força per aconseguir un mercat totalment regulat, amb gairebé el 100% de les operacions en exclusiva i amb intervenció de professionals.

Actualment una de les peces clau per gestionar exitosament una MLS és el sistema informàtic. És la pedra angular de la comunicació fluida entre els professionals. y MLS España aquest any ha posat en funcionament Anaconda, una eina informàtica que facilitarà enormement aquesta comunicació. És una base de dades, propietat de l’agrupació de professionals MLS.es, que es pot alimentar amb qualsevol software de gestió que compleixi els seus protocols. Això acaba amb la problemàtica de que per compartir informació, la base de la cooperació, tots els immobiliaris adherits tinguin d’utilitzar el mateix programa, o passarel·les de bolcat, de funcionament qüestionable, i permet ser el propietari de tota aquesta informació.

I l’any 2012, després d’algun intent anterior, vaig tenir l’honor de participar, amb uns excepcionals companys de viatge, en la fundació d’AICAT Garraf, una associació d’agents immobiliaris de la comarca del Garraf, amb l’objectiu de millorar el nivell dels professionals i coordinar una col·laboració total regulada. Amb el pas del temps, ja som més de 60 membres, efectuant formacions conjuntes, trobades informals, treballant principalment amb exclusiva, i en conseqüència, efectuant força operacions compartides. Hem aconseguit tenir el futur més a prop.

Segurament per això em va interessar la candidatura del Francesc Quintana a la presidència el COAPI de Barcelona, per que ell tampoc vol ser tant lluny del futur, i vol ajudar la resta del col·lectiu a apropar-s’hi.

Josep-Maria Tello

RE/MAX Selection

Comparte!

Comentarios Facebook

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *